Plog: wat ik deed op 16 februari 2014

IMG_9008

 

De dag dat ik mijn stem verloor, in een sloot belandde en de Stand van Stad aanschouwde.

IMG_9035

Maar eerst is het 5:45 uur ‘sochtends en probeer ik mijn huisgenoot wakker te krijgen. Dat is iedere zondagochtend weer een verzoeking. Ik heb er al eens een filmpje van gemaakt maar het ritueel is altijd hetzelfde; luidruchtige geeuwen en theatrale pootjes over ogen zodra ik het licht aan doe.

IMG_8977

Tegen half zeven ben ik bij het Naardermeer waar we Vroege Vogels radio maken. Het wordt elke week een kwartier eerder licht maar op dit tijdstip schijnt alleen het licht van de maan me bij.

IMG_8976

Menno B. bemant reeds onze post.

IMG_9024

Lois zet haar ochtendhumeur voort onder tafel.

Screen Shot 2014-02-16 at 21.30.56

Ik heb een twitteronderonsje met Matijn die in Hilversum het nieuws zit te lezen.

slootje

 Iets na achten sta ik met mijn blauwe rubberlaarsjes in een sloot met aquatisch ecoloog Ralf. Wat je op de foto niet ziet is dat ik na vier dagen keelpijn mijn stem bijna kwijt ben en zodoende klink als een corpsstudente na ontgroeningskamp.

IMG_9023

Bessenassorti en draaiboek.

IMG_9020

Is het al licht?

IMG_9019

 Ja joh al lang.

IMG_9003

 Ralf heeft een insectenassorti uit de sloot gevist. Waaronder deze libellelarve die zich kunstig heeft vermomd als stukje rot riet. Voor de kenners onder u: het is een glassnijdertje.

IMG_9022

 Er komen nog wat leden van de Loisfanclub langs.

IMG_9017

Wandelrondje Bussumse hei. Ik zou er niet zo heel erg veel bezwaar tegen hebben om in dit huis te wonen.

IMG_9018

Deze mag ook hoor.

IMG_9016

WTF ben je nu opeens in Groningen? Ja ik heb tussendoor even geslapen en nu ben ik te laat en ik moet rennen en ik heb eigenlijk niet eens tijd om deze foto te maken oke.

IMG_9015

OH EN DEZE KOP KOFFIE DAN. Ja hallo nu ben ik toch al te laat.
Dit is het cafe van het Grand Theatre.

IMG_9009

Ik sneak de zaal in en ga onderaan de tribune zitten om deze live talkshow bij te wonen. Het is helaas iets te donker om daar zinnige foto’s van te maken. Maar het is onderhoudend en grappig.

IMG_9007

Dit is de rug van cabaretier/presentator/chansonnier Arno van der Heyden. Hij brengt een ode aan Gabriel, die vandaag min of meer een afscheidsfeestje heeft van Platform Gras, de club die Stand van Stad organiseert. Ik zeg ‘min of meer’ want Gabriel heeft een beetje een hekel aan feestjes. En aan in de belangstelling staan.

IMG_9006

Maar de allergrootste hekel heeft Gabriel aan het fenomeen op de foto gaan. Deze neem ik stiekem. En voor iedereen die Gabriel niet kent: het is dus niet die gast met die snor! Het is die knappe chick rechts. De ouders van Gabriel wilden eigenlijk liever een jongetje (nee hoor).

IMG_9005

Dit is de talkshowhost, Bram. Die gaat over niet al te lange tijd iets doen op de landelijke televisie want hij is belachelijk getalenteerd. Vergeet niet op wiens plog je m het eerst zag!

IMG_9011

Thuis. Dat ziet er comfi uit.

IMG_9012

Poekie Piraat is blij dat we weer thuis zijn. Het kost me exact 37 pogingen om een selfie te maken waarop ik er niet uitzie als een corpsstudente na ontgroeningskamp. Kwestie van de juiste lichtval. Truste!

 

2 Responses

  1. Marloes schreef:

    Bram lijkt nog te jong voor bier..

  2. Irene schreef:

    Respect voor al die kilometers die je maakt in een week. Ik zou helemaal gek worden;)

Leave a Reply