Plog van maandag 17 februari

IMG_9056

Een dag met scheuren. Laten we het daar op houden.

IMG_9083

Het is weekend (ja lieve mensen, ik werk op zondag dus beschouw ik maandag als weekend, je moet wat) en toch sta ik op mijn enige vrije dag van de week weer op een onchristelijk tijdstip naast mijn bed. Waarom in godesnaam.

IMG_9082

Onder andere om tijdig de boekenkast te kunnen leegruimen. Vandaag beginnen namelijk de herstelwerkzaamheden van de NAM. Waarover later meer. De herstelmannetjes arriveren naar eigen zeggen tussen acht en half negen. In zo’n geval zijn er twee opties. 1.  Je gaat vanaf acht uur gedoucht en aangekleed en  wel klaar zitten met koffie. De kans dat de mannetjes dan tussen 8 en 8:30u arriveren is dan ongeveer 2%. De kans dat ze anderhalf uur later komen of afbellen is ongeveer 98 %.

IMG_9084

2. Je stapt om PRECIES 8 uur onder de douche (ik heb dit uitgedacht, echt, deze theorie is onfeilbaar). De kans dat de mannetjes dan om 8:05 uur arriveren is 98% procent, waarvan 80% kans dat ze na een paar keer kloppen achterom lopen en jou onder de douche/in badjas/naakt rennend door de gang aantreffen. Maar dan zijn ze dus wel OP TIJD!

IMG_9085

 De mannetjes zijn er om 8:15u en ik ren  in  joggingbroek met nat haar door de keuken om koffie te zetten.

IMG_9081

Poekie piraat informeert vrijblijvend waar ze een klacht kan indienen over het onrechtmatig verplaatsen van de etensbakjes.

IMG_9038

De mannetjes repareren wat scheuren in de muur. Die kunnen dan bij de volgende aardbeving weer worden opgevuld. Superhandig! Bedankt NAM!

IMG_9093

 De mannetjes maken behoorlijk lawaai. Had ik nu een huisje in de tuin gehad, dan had ik daar lekker rustig kunnen gaan zitten werken. Oh, wacht.

IMG_9047

Daar zitten we al. Lekker rustig.

IMG_9051

Ik laat even wat sleutels bijmaken voor de mannetjes.

IMG_9052

Bij de Fixet verkopen ze tevens Fishing Shacks en Love Nests, voor birds with poor taste.

IMG_9092

Lenteeeeeeeee!

IMG_9066

Terug in mijn eigen vogelhuisje dop ik tuinboontjes met Kevin.

IMG_9068

Iemand heeft door dat ie alle fun mist. P.P. mag binnenkomen onder de voorwaarde niet weer te beginnen over die verplaatste etensbakjes.

IMG_9067

En meehelpen ho maar.

IMG_9064

Ik haal mijn vinger open aan de metalen sluiting van een fles olijfolie en vloek heel hard. Wat bij nader inzien best grappig is want ik kreeg deze fles een paar weken geleden na een optreden bij Knevel en van den Brink.

IMG_9063

Hup olijolie, in de tuinbonenspread, godverdorie.

IMG_9061

Zo kijkt onze Lieve Heer neer op de keuken in het tuinhuis.

IMG_9044

Op maandag ga ik altijd even naar mijn moedertje in het verzorgingstehuis. Het koninklijke tafereel in de gouden pur-lijst hangt er nog steeds.

IMG_9076

Lois heeft ook hier haar vaste fanbase. Al is het uitkijken geblazen voor de dementerende mijnheer G; die kan venijnig hard schoppen.

IMG_9043

We eten bokkepootjes en kijken naar de Olympische Spelen. Ik heb daar niks mee, maar mijn moeder is om een of andere reden totaal gefascineerd door alles wat zich in Sochi afspeelt. Vijf minuten voordat de 1500m dames worden gehuldigd moet de televisie echter uit. Het is etenstijd. Hup. Aan tafel. Zo gaat dat met zeven(tig)jarigen.

IMG_9077Ik wandel naar buiten, langs de kamer van mijnheer H., alias het pappappap-meneertje. Mijnheer H. zegt de hele dag namelijk onafgebroken papapapapapapapapapapapapapapapapapapapapapapapapappap. Toch komt zijn vrouw elke dag op bezoek.

IMG_9056

Thuis zijn de mannetjes lekker opgeschoten.  ‘Zullen we het maar zo laten?’ De Mart Smeetstrui-grap onder de mannetjes. ‘Ik lig in een scheur hoor!’. Dat is de Mart Smeetstrui-grap onder de aardbevingsslachtoffers.

IMG_9079

 Wanneer de mannetjes weg zijn maak ik een troostrijk vuurtje.

IMG_9080

En bak ik een voorraadje granola (havervlokken, hazelnoten, amandelen, pompoenpitten). Ik lees een recept op facebook waarin ze geraspte santen gebruiken en probeer dit uit maar het resultaat is teleurstellend. Recht is de helft met santen, links mijn eigen receptuur. Op de foto is het verschil niet heel groot maar dat is het in het echt dus wel. Heus. Neem maar gewoon van mij aan dat je de lekkerste granola krijgt met gesmolten kokosolie & een scheut ahornsiroop.

IMG_9078

Plaats hier uw eigen Mart Smeetstrui-grap en win een weckpotje homemade granola. Of een fishing shack, net waar je de voorkeur aan geeft. 

3 Responses

  1. Karin Hommels schreef:

    Deze dan: dat er naar je geroepen wordt ‘ze hebben hem al gepakt hoor!’ terwijl jij je zondagochtend rondje aan het rennen bent….:-/.

  2. Mike schreef:

    Ehm.. Lance, wat is je arm strong? #sleetse #smeets

  3. emma schreef:

    Laatst hadden we een loodgieter over de vloer. Toen ik beneden kwam en zag dat de loodgieter al weer weg was vroeg ik aan mijn vriend waarom ie zo snel weg was. Zegt ie: “Hij had iets niet bij zich voor de reparatie. Dus onze loodgieter zonder materiaal gaat naar z’n leidinggevende”

Leave a Reply