Plog van 20 februari

IMG_9159

Een dag met brachiopoden en blauwe rozen.Vandaag heb ik opnames in Amsterdam voor het televisieprogramma Vroege Vogels. En dit is de ploeg. Martin, Marten en Meike, ik krijg opeens trek in M&M’s.

IMG_9158

Het onderwerp van vandaag zou saai kunnen zijn, ware het niet dat ik op pad mag met Bert. Bert is 80 jaar oud, emeritus hoogleraar en paleontoloog en Bert is geweldig. Hij weet alles van de 350 miljoen jaar oude fossielen die je dus IN de stoepranden van Amsterdam kunt vinden. Hier wordt Bert trouwens gezenderd door geluidsman Marten, mocht je je afvragen wat hier precies gaande is.

hartje

Deze fossielen zie je dus werkelijk overal in de Amsterdamse stoepranden, kijk hoe mooi! Ik leer vandaag veel nieuwe woorden, zoals brachiopod en orthoceras.

IMG_9155

Martin draait een brachiopod met behulp van zijn tripod.

IMG_9154

Schelpen liggen op het strand ook meestal met de bolling naar boven, zo deden brachiopoden dat 350 miljoen jaar geleden ook al. Een stadswandeling zal nooit meer hetzelfde zijn nadat Bert je heeft gewezen op de verborgen schatten in de stoep.

IMG_9150

Lunch bij Walem. Rechts Iris, het enige meisje dat ik ken dat al-tijd opgewekt is. Serieus, altijd. Ze zou er cursussen in moeten geven.

IMG_9148

Kijk Iris eens opgewekt naar haar broodje kijken.

IMG_9156

Je kunt die hond ook geen moment alleen laten.

IMG_9157

Nee hoor, geen zorgen, het was gewoon weer een fan. En 112 ik krijg zelfs een halsband mee!

IMG_9160

  Wandelend langs de geblindeerde ramen van de Abercrombie&Fitch zegt Bert: ‘Kijk, daar zat ooit warenhuis Metz & Co maar nu is het een griezelwinkel’. Nadat ik heb verteld heb van mijn ongeluk en de metalen stellage in mijn rug hoor ik hem aan de telefoon zeggen: ‘Ik hou het kort, ik ben op pad met een uiterst aangename jongedame met een ijzeren gemoed’. Ik betreur het stiekem een beetje dat Bert niet veertig jaar jonger is.

IMG_9153

 Iemand heeft een blauwe plastic roos aan de brug gebonden. Het regent en het is tijd om naar huis te gaan.

 

 

 

 

 

2 Responses

  1. Veerlez schreef:

    Ik ga straks in Amsterdam maar even fossielen spotten :)

  2. […] weken bekijk ik vaak plogs. Zo bekeek ik ook de plog van Janine Abbring, op 20 februari plogte zij over de opnames van Vroege Vogels en de fossielen die in Amsterdam […]

Leave a Reply