Plog van 18 februari

IMG_9094

Ik ben vannacht maar weer eens door een aardbeving heengeslapen. Yolo.

IMG_9113

Wauw, om zes uur een aardbeving en om acht uur staan de scheurenreparatiemannetjes alweer op de stoep. Bedankt, NAM!

IMG_9108

Het wordt een niet heel bijster enerverend dagje/plogje want ik ben nog altijd mijn stem kwijt en ziekig. En ik moet ergens deze dag in Hilversum zien te geraken. Maar eerst verschansen we ons wederom met z’n allen in het tuinhuis om de mannetjes te ontwijken.

IMG_9112

Ik maak een smoothie van kakifruit, limoen en kokosmelk. Jep.

IMG_9111

In combinatie met sojayohurt met zelfgemaakte granola is dit natuurlijk een belachelijk gezond ontbijt. Maar ik vind het gewoon lekker en ik ga me er verdomme niet voor verontschuldigen. Granolagroetjes!

Screen Shot 2014-02-18 at 11.45.18

Ik monteer een Factcheckers-filmpje over voetbal. Ik vind het de lastigste tot nu toe want ik heb niks met voetbal. Hier rechts zie je me op mijn naturelst een vraag stellen met de namen ‘Kostic’ en ‘van Persie’ erin. Ik doe mijn best niet te laten merken dat ik die namen die ochtend uit mijn hoofd heb geleerd.

IMG_9115

De muziek bij een filmpje steekt heel nauw. Vind ik. Je hebt ook tv-makers die gewoon elke keer de Soundtrack van the Holiday leegtrekken.  Aangezien mijn item over FC Groningen gaat lijkt het me leuk muziek van een Groningse rapper te gebruiken. Maar dan moet ie er niet doorheen zitten  rappen natuurlijk.

IMG_9109

Wie op inductie kookt is GEK. Ik haat het en wil het nooit in mijn reguliere keuken hebben.

IMG_9105

Ondanks dat onvoorspelbare niet te reguleren kutkooksysteem lukt het me om venkelsoep en nepspekjes te bereiden. Op dit punt in het plog valt het wellicht enigszins op dat mijn humeur te wensen overlaat na vijf dagen keelpijn.

IMG_9104

Ja, weer belachelijk gezond. Om mijn publiek extra te irriteren gooi ik er nog wat verse kruiden overheen.

IMG_9102

De mannetjes zijn klaar, vinden ze. De schilder begint morgen. Ik vraag me af of de hele muur niet gestuct dient te worden maar de mannetjes vinden van niet. Ik trek mijn meest kritische ‘dat zullen we nog wel eens zien, mannetje!’ blik. En piep vervolgens ‘okee, bedankt he!’

IMG_9101

De buuf komt  de dag redden.

IMG_9100

De hele rit naar Hilversum zie ik er tegenop om straks weer mijn zware spullen vier trappen op te moeten sjouwen (niet omdat ik lui ben maar omdat dat gewoon nogal klote is met een gebroken rug.) Ik plemp de zooi beneden in het portaal en zet de auto weg. Wanneer ik terug kom is het portaal leeg. Mijn lieve onderbuurman heeft al mijn spullen ongevraagd vier trappen omhoog gesleept en voor mijn voordeur gezet. Ik moet er bijna van huilen.  Maar ik piep vervolgens  ‘okee, bedankt he’.

One Response

  1. Irene schreef:

    Och wat een lieve buren zowel in het Noorden als in het Gooi!

Leave a Reply